Испред социјалног сектора Фондације Капетан Драган,

представила се и једна веома битна дама, дугогодишњи сарадник Фонда Капетан Драган– Госпођа Ранка Вучковић.

Жена- змај, борац и педагог у сваком смислу те речи.

Цео свој живот је посветила борби за помоћ онима који се нађу у невољи ( наизглед безизлазној ситуацији ).

“Велико је задовољство бити овде, међу пријатељима, с обзиром на то да сви знамо да је Суботица мултиетнички састављена и због те чињенице можемо да будемо само поноснији и захвалнији на прилици да се огранак Фондације Капетан Драган, после Београда, отвара баш овде код вас. Сматрамо да је веома битно послати нашу поруку јер чак ни у Србији, о темама које Фондација настоји да предочи, нико не прича. Данашње друштво се ослања на цивилни сектор, невладине организације или удружења која представљају сараднике државних органа. Фондација Капетан Драган помаже заједници у унапређивању положаја маргинализованих група и појединаца. Социјални сектор Фондације Капетан Драган пружа помоћ и подршку обесправљеним и угроженим Србима који су лишени слободе, по затворским казаматима хрватске, земљама региона као и широм света ито искључиво због тога што су рођени као Срби те су најпогоднији за прогањање, осуђивање и пресуђивање на вишедеценијске казне без иједног проверљивог доказа као и њиховим породицама у борби за правду и опстанак.

Подстакнути сазнањима о неправди која је задесила наше људе у хрватској и окружењу, чак и након рата који се очигледно никада и није завршио ито на националној основи, Фондација Капетан Драган, после три деценије од оснивања,наставља своју делатност али овог пута као помоћ Србима који су заробљени и за које Србија и не зна јер не живе на нашој територији.

Социјални сектор Фондације Капетан Драган рачуна на активисте, пријатеље, донаторе као и на све људе добре воље, који би својим временом и ресурсима помагали наше људе у невољи! Постаните део нашег тима јер ми смо њихов глас на слободи!!!

Унапред вам захваљујемо у име Социјалног сектора Фондације Капетан Драган”.

Аутор: Газибара Дивна